Κουρτίνες : Ο καθοριστικός ρόλος στην διαμόρφωση του χώρου σας !


Οι κουρτίνες, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συστατικά για την επιτυχημένη συνταγή ενός λειτουργικού χώρου. Η σωστή επιλογή των υφασμάτων, που θα πλαισιώσουν ένα δωμάτιο, συμβάλλει όχι μόνο στις αισθητικές ισορροπίες και στη διακόσμηση αλλά και στην κάλυψη της εκάστοτε ανάγκης. Τα χρώματα, οι υφές και οι ποιότητες είναι οι λέξεις κλειδιά για εμάς. Ο σωστός συνδυασμός των παραπάνω εκπληρώνει τις απαιτήσεις τόσο ενός σπιτιού όσο και ενός επαγγελματικού χώρου.

Η τοποθέτηση κουρτινών έχει πολλά πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα κριτήρια. Ανάλογα με τις ανάγκες μας, μπορούν να παίξουν διάφορους ρόλους. Μερικοί από αυτούς είναι:

  1. Στυλ και Διακόσμηση

Ίσως από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο κομμάτι της διακόσμησης ενός χώρου. Η σωστή επιλογή τους μπορεί να δώσει ταυτότητα και μία αίσθηση υψηλής ποιότητας. Θα μπορούσε να πει κανείς πως μπορεί να είναι από τους πιο οικονομικός τρόπους να προσφέρεις μία πολυτελή και ολοκληρωμένη εμφάνιση.

  1. Έλεγχος Φωτεινότητας

Οι κουρτίνες μπορούν να ελέγξουν, ανάλογα με την ποιότητα και τα χρώματά τους, την φωτεινότητα ενός χώρου καθώς και την ηλιακή ενέργεια που εισέρχεται σε αυτόν. Είτε μέσα από γεμάτα και σκοτεινά υφάσματα (π.χ. βελούδο) είτε μέσα από ημιδιάφανα (π.χ. βαμβακερά υφάσματα) δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ανάλογα με τις δραστηριότητες ή τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

  1. Ιδιωτικότητα

Αν οι κουρτίνες αποτελούν ένα αξιόλογο στοιχείο στο χώρο είναι διότι τον μετατρέπουν αυτόματα σε ένα ασφαλές μέρος για οικεία ή εργασία. Προσφέρουν προστασία και ιδιωτικότητα όλες τις ώρες της ημέρας.

  1. Θερμομόνωση

Ορισμένες κουρτίνες παρέχουν κάποιο επίπεδο θερμομόνωσης. Βοηθούν δηλαδή, σε ένα ποσοστό, στη διατήρηση της θερμοκρασίας στον εκάστοτε εσωτερικό χώρο. Βαμβακερά ή λινά υφάσματα, με πυκνή ύφανση καθώς και κουρτίνες με φόδρες ή κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά συμβάλλουν στη βελτίωση της θερμικής άνεσης εμποδίζοντας τυχόν ρεύματα που δημιουργούνται κοντά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. 

  1. Μείωση Θορύβου και Αντήχησης

Οι κουρτίνες, ειδικά σε χώρους που βρίσκονται σε αστικά κέντρα, μπορούν να συμβάλουν στην μείωση εξωτερικών θορύβων που μπορεί να μας στρεσάρουν ή να μην μας αφήνουν να είμαστε λειτουργικοί. Παράλληλα, τα υφάσματα έχουν την ιδιότητα να απορροφούν ήχους και στους εσωτερικούς χώρους. Συνεπώς, μειώνεται το φαινόμενο της αντήχησης ειδικά σε μεγάλα δωμάτια με λίγα έπιπλα

Οι κουρτίνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην διακόσμηση και τη λειτουργία οποιουδήποτε χώρου διατηρώντας τις ισορροπίες ανάμεσα στην χρηστικότητα και την αισθητική. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να δώσετε έμφαση στις λεπτομέρειες εκείνες που θα απογειώσουν το περιβάλλον σας έξυπνα και μοναδικά.