5 Βασικοί Κανόνες Τοποθέτησης Κουρτίνας.

5 Βασικοί Κανόνες Τοποθέτησης Κουρτίνας.

Η αισθητική μας και το γούστο μας ανακλάται στο σπίτι μας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην διαμόρφωση του σπιτιού μας είναι οι «Κουρτίνες»

Ανεξάρτητα από το υλικό τους ,το χρώμα τους, το είδος τους που είναι και θέμα προσωπικού γούστου, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στην τοποθέτηση τους ,έτσι ώστε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

-1 Λάθος Μέτρα.

Πριν την αγορά της κουρτίνας θα πρέπει να μετρήσουμε με απόλυτη ακρίβεια τη διάσταση του παραθύρου και της μπαλκονόπορτας που θέλουμε να τοποθετήσουμε την κουρτίνα.

 Μετράμε ακριβώς το μήκος και το ύψος που θέλουμε να καλύψουν οι κουρτίνες μας. Είναι το πιο σημαντικό βήμα πριν την αγορά τους. Θα είναι μεγάλη η απογοήτευση αν κρεμώντας τες συνειδητοποιήσουμε ότι είναι κοντές ή μακριές.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα μέτρα που θα πάρουμε, μπορούμε να ρωτήσουμε το κατάστημα που θα τις αγοράσουμε αν μπορούν να αναλάβουν εκείνοι το μέτρημα.

-tip τοποθετούμε το κουρτινόξυλο ή τον σιδηρόδρομο της κουρτίνας , όσο το  δυνατό ψηλότερα γίνεται. Αυτό θα μας δώσει την ψευδαίσθηση ενός ψηλοτάβανου δωματίου.

-2 Κοντή Κουρτίνα.

Το κατάλληλο μήκος μιας κουρτίνας είναι αυτό το οποίο φτάνει ως το πάτωμα χωρίς όμως να σέρνεται σε αυτό.

Όσο πιο μακριά είναι η κουρτίνα μας τόσο πιο πλούσια και όμορφη δείχνει. Πρέπει να βρούμε το κατάλληλο μήκος το οποίο θα αναδεικνύει το χώρο μας.

-3 Πλούσια & Γεμάτη Κουρτίνα

Το πλάτος της κουρτίνας είναι εξίσου σημαντικό με το ύψος. Το ιδανικό πλάτος της κουρτίνας μας πρέπει να είναι 2 ή και 3 φορές το φάρδος του παραθύρου μας.

Βέβαια παίζει ρόλο και η ραφή που θα επιλέξουμε στην κουρτίνα, οι σούρες που θα θέλουμε να κάνει.

Ανεξαρτήτως σχεδίου αυτή είναι μια καλή αναλογία.

-4 Σιδερωμένη & Ασιδέρωτη κουρτίνα.

Πλέον υπάρχουν πολλές κουρτίνες οι οποίες(ευτυχώς για εμάς) δεν θέλουν σίδερο.

Πλένονται στο πλυντήριο και τοποθετούνται άμεσα.

Στην περίπτωση όμως που επιλέξουμε ένα υλικό το οποίο θέλει σιδέρωμα οφείλουμε να το κάνουμε… γιατί αλλιώς θα χαθεί όλο το σχέδιο και η ομορφιά της κουρτίνας μας.

-5 Καλή Στήριξη

Τα σχέδια που υπάρχουν πλέον στα κουρτινόξυλα είναι αμέτρητα.

Αν διαλέξουμε όμως μία πιο γεμάτη κουρτίνα με πιο βαριά πλέξη,πρέπει να υπολογίσουμε και το βάρος της. Ίσως χρειαστούμε επιπλέον στήριξη στο κουρτινόξυλο μας, για να αποφύγουμε μελλοντικά ατυχήματα.

Οι κουρτίνες αποτελούν το πιο όμορφο στολίδι του σπιτιού μας.

Η αλλαγή τους είναι πηγή ανανέωσης και χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη μας.

Η ομάδα της Delli Tεxtile είναι δίπλα σας για την οποιαδήποτε απορία για τα σχέδια μας ή αν χρειάζεστε συμβουλές για τη διακόσμηση σας, βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας.